27 maart 2017

Connect Conferentie

1477749091783

Tijdens de paasvakantie is onze Lierse Steinerschool opnieuw de gastlocatie  van de Connect Conferentie. Van 3 tot 8 april 2017 zullen jongeren die op het punt staan om af te studeren aan Steinerscholen uit de hele wereld samenkomen voor een week vol verbinding, inspiratie, lezingen, workshops, uitwisseling, nieuwe ideeën, actie en cultuur.

Centrale thema’s zijn de samenleving van vandaag, de uitdagingen waarmee die wordt geconfronteerd en hoe wij als individu een positieve en zinvolle bijdrage kunnen leveren aan de wereld.
Inspirerende sprekers en ervaringsdeskundigen komen vertellen over hoe zij het verschil maken in hun werkgebied (landbouw en voeding, gemeenschapsvorming, geld etc.) en hoe ze erin slagen vernieuwing te creëren. Daarnaast zullen er groepsgesprekken en interactieve workshops plaatsvinden die dieper ingaan op de thema’s die de sprekers   aanbrengen.

Maar voor het grootste deel maken de deelnemers de conferentie zelf. Ze zullen worden uitgenodigd om op een actieve manier mee vorm te geven aan het programma van de conferentie. Via presentaties, tentoonstellingen, muziek, dans, toneel en veel meer, krijgen culturen en individuen de kans om elkaar te ontmoeten.

Connect Conference biedt een ruimte waarin de deelnemers zich niet alleen kunnen verbinden met de wereld maar ook met elkaar en met zichzelf.