20 augustus 2017

Voordracht E. Schoorel

EdmondSchoorel_AZ-zonderAl enkele jaren zorgen de schoolteams en oudervereniging samen voor een mooie start van het schooljaar voor de ouders. Dit gebeurt met een spreker, waarna een receptie volgt.
Deze keer hebben we dokter Schoorel te gast. Hij zal ons meenemen in een actieve avond rond beeldschermen.

Beeldschermen. Noodzakelijke  vernieuwing of het einde van de cultuur? Beeldschermen zijn op een verrassende manier en in zeer korte tijd doorgedrongen tot in alleuithoeken van on werkleven en privéleven. Veel mensen hebben wel een vaag, of soms minder vaag, gevoel, dat het misschien allemaal wat veel van het goed is. Boeken als Is daar iemand? En Superverslavend zijn uitdrukkingen van zorg over de werking van de schermen op ons leven.
Wat moeten we met deze ervaringen, met deze wetenschap, met deze vernieuwing? Afschaffen is niet mogelijk en ook helemaal niet gewenst. Regels stellen dan maar? Tegenwicht bieden? Ja, maar hoe dan?

 Dokter Schoorel zal na een inleiding op het thema met ons in gesprek gaan om de mogelijkheden te verkennen van een verstandige manier om jezelf en je kinderen mediawijs op te voeden.

Dinsdag 29/08/2017 om 20u in het zaalgebouw.