Oudervereniging

De vzw Oudervereniging Lierse Steinerscholen bestaat uit een groep enthousiaste ouders die de school op vele vlakken ondersteunt.
Vanuit de oudervereniging zijn er verschillende werkgroepen opgericht. Sommige werkgroepen worden enkel door ouders bemand, andere werkgroepen werken nauw samen met de leraren en schoolbesturen.
Het is altijd fijn om mensen te ontmoeten die vanuit hun ervaring/kunde/interesse een meerwaarde kunnen betekenen voor een bepaalde werkgroep en daar mee de handen uit de mouwen willen steken.

Ouderbibliotheek

Op woensdagmiddag tussen 12u en 12.30u is de ouderbib open in het zaalgebouw. Enkele enthousiaste ouders maken je graag wegwijs in het aanbod van boeken over opvoeding, de antroposofie, de jaarfeesten,… Kortom, voor elk wat wils.

Geschenkenbeurs

Elk jaar in november wordt de school omgetoverd tot een sfeervolle geschenkenbeurs met kraampjes allerhande en een gezellig sterrenrestaurant. Dankzij de hulp van vele bereidwillige (ouder)handen slaagt de geschenkenbeursploeg er elk jaar weer in om er een winters en hartverwarmend feest van te maken.

Versierploeg

De versierploeg zorgt er bij speciale gelegenheden (geschenkenbeurs en Open Dag) voor dat onze school stralend voor de dag komt. Creatieve handen maken er elke keer weer iets speciaals van.

Open Dag

Tijdens de Open Dag die door beide scholen georganiseerd wordt, staat er een ploeg ouders klaar om het lerarenkorps met raad en daad bij te staan om de school te tonen aan iedereen die wil komen kijken, beleven, proeven. De restaurantploeg zorgt voor heerlijke versnaperingen, en aan de toog kunnen de dorstigen terecht voor een heerlijk drankje.

Werkdagen

Kijk even hier voor de uitleg.

Infrastructuur

De werkgroep infrastructuur bekijkt de schoolgebouwen en omgeving met deskundig oog, benoemt aandachtspunten en volgt onderhoudswerken op. In overleg met de schoolbesturen en de werkgroep werkdagen kunnen zij sommige onderhoudswerkzaamheden mee coördineren.

Milieu

In samenwerking met de schoolbesturen denken ouders mee na over energiebesparing en het afvalbeleid van de scholen.

Nog iets over groene school?

Rommelmarkt/tweedehandsbeurs

Een gezellige rommelmarkt waar allerhande spulletjes van eigenaar kunnen wisselen en waar kopers en kijkers kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie en dessert wordt ondersteund door de ouders van deze werkgroep.

Cultuur

De cultuurwerkgroep, bestaande uit leerkrachten en ouders, wil aan ouders en geïnteresseerden voordrachten, vorming en infomomenten aanbieden omtrent actuele thema’s die een raakvlak hebben met de Steinerpedagogie.

PR

Leerkrachten en ouders van de werkgroep public relations zorgen voor een frisse uitstraling van de school, en communiceren duidelijk naar de buitenwereld over visie van de school, de eigen(wijze) pedagogie, activiteiten en evenementen georganiseerd door school en ouders. Zij hebben oog voor een duidelijke boodschap en zorgen tevens voor een mooie verpakking.

 

Voor- en naschoolse opvang

De oudervereniging organiseert, samen met de basisschool, een buitenschoolse kinderopvang in de gebouwen van de lagere school.

Deze voor- en naschoolse opvang in een vertrouwde en warme omgeving zorgt ervoor dat u uw kinderen met een gerust gevoel kan achterlaten wanneer u hen niet tijdig kan ophalen.

 De opvang moet niet op voorhand gereserveerd worden, eenmalige inschrijving is voldoende.

Ouders kunnen beroep doen op de buitenschoolse kinderopvang op volgende momenten:

Elke ochtend van 7.30u tot 8.10u (start schoolopvang)

Maandag: 12.50u – 17.30u

Dinsdag: 15.30u – 17.30u

Woensdag: 12.50u – 17u30

Donderdag: : 15.30u – 17.30u

Vrijdag: : 15.30u – 17.30u

Tarief: 2,5 euro per begonnen uur.