Ouderwerkdagen

Ouders

Een Steinerschool haalt haar bescherming en vertrouwen niet uit een eeuwenoude instelling als kerk of staat. Zij heeft daar ouders voor nodig. Niet zo vrijblijvend, ouder zijn van kinderen op een Steinerschool. Maar ook niets zo bijzonder. Een uitgelezen manier van ondersteuning, die ook nog voldoening geeft, is meewerken op dagen dat de waslijst wordt aangepakt van taken op de schoolcampus.

Werk

Met de handen dingen doen rond en in onze mooie schoolgebouwen, terwijl rondom jou anderen dat ook doen, ieder naar best vermogen. Weerkerende taken zijn schilderwerken en groenonderhoud, maar telkens ook een uitgelezen projectje zoals een speeltoestel, poortje of nieuwe zandbak. Er is iets bruisends aan, als mieren die hun kolonie uitbouwen, alsof we op een weekenddag de campus net zo tot leven willen wekken als de kinderen en leraren op een weekdag doen. Het heeft ook iets van een ritueel, zoals thuis samen de afwas doen, de een in het water, de ander droog. En wat we verzetten aan taken is onbetaalbaar aan marktprijzen.

Dagen

Drie keer per jaar een zaterdag of een zondag. Elk van die dagen is er een moment dat heel even de pioniersfeer terugkeert op het terrein. Uit de tijd dat de ouders de schoolgebouwen een voor een optrokken en alles daarin en ertussen creƫerden.